Μαγειρέματα 2: Η Ελλάδα στο πιάτο - Nakasbookhouse.gr Skip to main content
SKU:
9789606845581

Μαγειρέματα 2: Η Ελλάδα στο πιάτο

€3,50
€8,90
0
No votes yet

Στο δεύτερο βιβλίο των "Μαγειρεμάτων", η γαστρονομική βόλτα ουνεχίζεται με την ίδια όρεξη.Ταξιδέψτε μαζί μας, από τη Ροδόπη και την Ξάνθη μέχρι τις... ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αποστολή σε 48 ώρες

Λεπτομέρειες βιβλίου

Στο δεύτερο βιβλίο των "Μαγειρεμάτων", η γαστρονομική βόλτα ουνεχίζεται με την ίδια όρεξη.Ταξιδέψτε μαζί μας, από τη Ροδόπη και την Ξάνθη μέχρι τις Κυκλάδες και την Κρήτη, και γνωρίστε τις φυσικές ομορφιές,τους ανθρώπους, και, φυσικά, τις λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου.

ISBN:
9789606845581
Εκδόσεις:
Συγγραφέας:
Μέγεθος: 
24x14
Σελίδες: 
191
Έτος: 
2009
Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στη Φιλανδία και στην Πορτογαλία, σε θέματα πολιτιστικής προώθησης παραδοσιακών προϊόντων, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter (1994-1995). Γρήγορα την κέρδισε η παραδοσιακή μαγειρική, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση τριών ολόκληρων γενιών στη γαστρονομία, και έτσι ξεκίνησε το δικό της ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων. Από το 1997 άρχισε να αρθρογραφεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ (έως το 1999) είχε τη δική της, μόνιμη στήλη για θέματα διατροφής και γαστρονομίας στην "Καθημερινή" της Κυριακής. Παράλληλα, δίδασκε ελληνική, κρητική και μεσογειακή παραδοσιακή κουζίνα και δημιουργική αξιοποίηση τοπικών προϊόντων σε σχολές μετεκπαίδευσης άνεργων γυναικών και σε ομάδες αγροτουριστικής εκπαίδευσης. Από το 1999 έως το 2001 εμφανιζόταν στην καθημερινή πρωινή εκπομπή της ΕΤΙ "Χρυσές Συνταγές" και το 2004 στο ΚΡΗΤΗ ΤV, στην εκπομπή μαγειρικής "Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα". Το 2007 ξεκίνησε δική της καθημερινή γαστρονομική εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ με τον τίτλο ((Τι μαγειρεύει ο γείτονας;", ενώ το χρονικό διάστημα 2008-2009 συνέχισε με την ταξιδιωτική και γαστρονομική εκπομπή "Μαγειρέματα"· παράλληλα, είχε τη δική της πεντάλεπτη καθημερινή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3. Το πρώτο της βιβλίο, "Τα βρώσιμα χόρτα" (1997), συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικών βιβλίων στη σχετική παγκόσμια βιβλιογραφία. Έκτοτε, έχει εκδώσει πολλά βιβλία γαστρονομίας, εκ των οποίων αρκετά έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα γερμανικά, στα ιταλικά, στα ολλανδικά, στα τουρκικά και σε άλλες γλώσσες. Για το έργο της έχει λάβει ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Gourmand World Cookbook Awards, για το βιβλίο της "Ελλάδα-Τουρκία στο ίδιο τραπέζι", που βραβεύτηκε ως το καλύτερο βιβλίο μεσογειακής κουζίνας στον κόσμο. Το 1998 δημιούργησε τον δικό της εκδοτικό οίκο, Myrsini' s editions, ο οποίος ειδικεύεται σε ελληνικές και ξενόγλωσσες εκδόσεις βιβλίων γαστρονομίας. Ταξιδεύει αδιάκοπα σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτοντας και γνωρίζοντας νέες μαγειρικές κουλτούρες και πολιτισμούς και, από το 2004, ασχολείται με τη συγγραφή ταξιδιωτικών-γαστρονομικών οδηγών. Τον Μάρτιο του 2012 ανέλαβε τη διεύθυνση σύνταξης του μηνιαίου περιοδικού ζαχαροπλαστικής "Γλυκά μυστικά".

Στο δεύτερο βιβλίο των "Μαγειρεμάτων", η γαστρονομική βόλτα ουνεχίζεται με την ίδια όρεξη.Ταξιδέψτε μαζί μας, από τη Ροδόπη και την Ξάνθη μέχρι τις Κυκλάδες και την Κρήτη, και γνωρίστε τις φυσικές ομορφιές,τους ανθρώπους, και, φυσικά, τις λαχταριστές παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου.