Παρουσίαση - Κριτική βιβλίου | Soosh, Ο Μπαμπάς μου, εκδόσεις Φουρφούρι - Nakasbookhouse.gr Skip to main content
17-02-2020

Παρουσίαση - Κριτική βιβλίου | Soosh, Ο Μπαμπάς μου, εκδόσεις Φουρφούρι

Να κι ένας μπαμπάς που ξεφεύγει από τα πρότυπα του συζύγου της Μπάρμπι. Ένας αληθινός, καλοπροαίρετος, τεράστιος μπαμπάς, που στην ουσία το μέγεθός του έχει να κάνει με την αγάπη, με τα ζεστά συναισθήματα από τα οποία θρέφεται και θρέφει.

Αυτός είναι ο μπαμπάς του κοριτσιού του βιβλίου της Soosh, με τίτλο «Ο μπαμπάς μου», από τις εκδόσεις Φουρφούρι που διαβάσαμε, συγκινηθήκαμε και προτείνουμε.

Μπαμπάς και κόρη ταΐζουν ο ένας τον άλλον αγάπη με το κουτάλι!

Λατρεμένες εικόνες μιας σχέσης που δεν χρειάζεται πολλά λόγια γιατί είναι γεμάτη έργα, συναισθήματα και καθόλου απατηλές προσδοκίες. Γιατί και οι δύο παίρνουν την ίδια θέση στη σκακιέρα της ζωής και -η ισχύς εν τη ενώσει- δεν αφήνουν ο ένας τον άλλον εκτεθειμένο, αλλά αλληλοϋποστηρίζονται και μεγαλώνουν μαζί.

Στις σελίδες του βιβλίου, το κορίτσι κάνει τα πάντα μαζί με τον μπαμπά της, ακόμα κι όταν αυτός χρειαστεί να λείψει. Ο τεράστιος μπαμπάς εκτίθεται, πειραματίζεται, μαθαίνει. Παίρνει το ίδιο ύψος με το κοριτσάκι του ή μάλλον το κοριτσάκι του αποκτά το ύψος του μπαμπά της.

Αλληλεπίδραση, ειλικρίνεια, καθημερινές μικρές ανακαλύψεις, επούλωση τραυμάτων -φανερών και μη- μια επικοινωνία με κωδικούς που οι δυο τους ξέρουν να χρησιμοποιούν και να ξεκλειδώνουν με αυτούς κάθε δύσκολο, άγνωστο, τρομακτικό, καινούργιο, ελπιδοφόρο.

Μια καθημερινότητα χωρίς την έννοια της ρουτίνας μέσα της μπορούν να τη προσφέρουν οι γονείς, δίχως να είναι σούπερ ήρωες. Σκεφτείτε τι πραγματικά είναι αυτό που έχουν ανάγκη τα παιδιά κι εσείς το έχετε μέσα στην καρδιά σας, όχι στην τσέπη σας.

Το βιβλίο μας παρουσιάζει μια σχέση γεμάτη ζωή από τη γη ως τον ουρανό και ακόμα παραπέρα!

Καλή ανάγνωση.

Βιογραφικό: Η Σοφία Πολίτου - Βερβέρη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στον Πειραιά, ζει στη Ραφήνα. Σπούδασε μουσική και άλλα. Εργάζεται στον χώρο του βιβλίου. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Κειμενογραφεί και με το ψευδώνυμο S.Equinoux