Παρουσίαση – Κριτική βιβλίου | Μάκης Τσίτας | Ο γενναίος ιππότης και η χαμογελαστή βασίλισσα, εκδόσεις Καλέντης - Nakasbookhouse.gr Skip to main content
21-01-2020

Παρουσίαση – Κριτική βιβλίου | Μάκης Τσίτας | Ο γενναίος ιππότης και η χαμογελαστή βασίλισσα, εκδόσεις Καλέντης

Ποια είναι τα συστατικά που μεταφέρουν τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας σε έναν άλλον πιο συγκινητικό και ανθρώπινο κόσμο;

Φροντίδα και προστασία. Γενναιότητα και τρυφερότητα. Αγάπη και επιείκεια.

Πάνω από όλα η αγάπη.

Στο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα & δημοσιογράφου Μάκη Τσίτα, με τίτλο Ο γενναίος ιππότης και η χαμογελαστή βασίλισσα, εκδόσεις Καλέντης και σε εικονογράφηση Κώστα Θεοχάρη, διαβάζουμε τη σχέση μεταξύ μιας γιαγιάς με τον εγγονό της ή καλύτερα τη σχέση ενός εγγονού με τη γιαγιά του. Γιατί οι ρόλοι αλλάζουν, ειδικά όταν υπάρχει ανάγκη που μπορεί να καλυφθεί μέσα από την αγάπη.

Ο μικρός μας ήρωας αφηγείται ο ίδιος τις υπέροχες περιπέτειες που βιώνει καθημερινά μαζί με τη γιαγιά του, αλλά και την ευθύνη που έχει απέναντί της ως… προστάτης, γενναίος ιππότης και ήρωάς της. Τρυφερά τα λιτά «παιδικά» λόγια του, πλούσια από την αυθεντικότητα που μόνο ένα παιδικό βλέμμα διακρίνεται, αγκαλιάζουν με τρυφερότητα κάθε ανάγκη και…. κάθε δυσκολία. 

Και φυσικά, η βασίλισσα δεν γίνεται παρά να είναι χαμογελαστή. Κι έχει κι αυτή τον τρόπο της να ευχαριστεί τον γενναίο της ιππότη. Αλληλεπίδραση όλων των θετικών συναισθημάτων που χορεύουν κυκλικά γύρω από τη γιαγιά και τον εγγονό.

Γι’ αυτούς που έζησαν με μια γιαγιά μέσα στο ίδιο σπίτι, είτε μεγάλωσαν κοντά σε μια γιαγιά, αυτήν τη συναισθηματική πληρότητα που μια τέτοια αγαπητική σχέση μπορεί να πετύχει, τη γνωρίζουν καλά και την ανακαλούν συχνά στη μνήμη τους και τότε σαν ένα χέρι αόρατο έρχεται και τους χαϊδεύει τρυφερά στο κεφάλι και πέρα από τη νοσταλγική διάθεση γεμίζουν με φως.

Γι’ αυτούς που αυτήν τη θαλπωρή δεν τη γνώρισαν, είναι σίγουρο πως, χωρίς να το γνωρίζουν, κάτι τους λείπει.

Καλή ανάγνωση σε μικρούς και μεγάλους!

 

Βιογραφικό: Η Σοφία Πολίτου - Βερβέρη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στον Πειραιά, ζει στη Ραφήνα. Σπούδασε μουσική και άλλα. Εργάζεται στον χώρο του βιβλίου. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Κειμενογραφεί και με το ψευδώνυμο S.Equinoux.