Ο Στέλιος Δ. Στυλιανού και το βιβλίο του "Οι κόρες του Ανέμου", από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη - Nakasbookhouse.gr Skip to main content
14-07-2020

Ο Στέλιος Δ. Στυλιανού και το βιβλίο του "Οι κόρες του Ανέμου", από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ο Στέλιος Δ. Στυλιανού γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση στην Ανωτέρα Σχολή Θεάτρου Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου και δημόσιες σχέσεις στο Institute of Commerce στο Λονδίνο.  Από το 1975  είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών και εργάζεται ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής στον κινη‐ματογράφο και στην τηλεόραση. Από το 1979  είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, της European Federation (F.E.R.A.) και της International Federation (M.E.I.). Έχει διατελέσει καθηγητής στα κρατικά Ι.Ε.Κ. διδάσκοντας σενάριο, σκηνοθεσία και διεύθυνσηπαραγωγής. Επίσης, επί τετραετία υπήρξε μέλος της τριμελούς εξεταστικής επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για τις πιστοποιήσειςτων αποφοίτων Ι.Ε.Κ. Έχει γράψει σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ενώ συγχρόνως ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Ποιος είναι ο τίτλος του νέου σας βιβλίου, πότε κυκλοφόρησε και από ποιες εκδόσεις;

Tο νέο μου βιβλίο έχει τίτλο ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Σε ποια εποχή τοποθετείτε την υπόθεση; Έχουμε να κάνουμε με μυθοπλασία; Υπάρχουν στοιχεία που αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα;

Είναι μυθοπλασία που στηρίζεται σε ένα δραματικό γεγονός στη Κύπρο. Η εποχή είναι από το 1955 μέχρι και το 1976.

Μιλήστε μας λίγο για την υπόθεση και τη δράση των ηρώων σας.

Το θέμα είναι ένας νεαρός αγωνιστής του αγώνα της Κύπρου, κατηγορείται ψευδώς από συναγωνιστή του για προδοσία, κι έκτοτε αρχίζει το δράμα της ζωής του.

Σε ποιο σημείο θα θέλατε να σταθεί ίσως περισσότερο ο αναγνώστης και γιατί;

Δεν θα προτείνω που θα σταθεί ο αναγνώστης, αφού θα ήθελα να σταθεί και να ευχαριστηθεί όλα όσα γράφω. Το γιατί το έχουν ήδη διαπιστώσει όσοι το έχουν διαβάσει, κι επιμένουν ότι είναι ένα ιστόρημα πολύ ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι τέλους!

Ετοιμάζετε κάποιο νέο έργο; Αν ναι, θα θέλατε να μας αποκαλύψετε κάτι γι’ αυτό;

Όπως πάντα μετά την έκδοση κάποιου βιβλίου μου ετοιμάζω το επόμενο. Δεν θα αποκαλύψω βέβαια τίποτα αφού, όπως λένε οι αναγνώστες μου, πάντα τους εκπλήσσω!

Πού μπορούμε να σας συναντήσουμε διαδικτυακά;

Μπορείτε να με συναντήσετε ως φίλοι στο Φ/Β στο όνομα Στέλιος Στυλιανού. Επίσης όσες και όσοι ενδιαφέρονται για τη συγγραφική μου πορεία και τα εκδομένα βιβλία μου, κριτικές και απόψεις, θα με βρουν στην σελίδα μου. Στέλιος Δ. Στυλιανού..

Σας ευχαριστώ όλες και όλους που με στηρίζετε. Πάντα με εκτίμηση και την αγάπη μου!