Μικροί νικητές | Νέα παιδική σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη - Nakasbookhouse.gr Skip to main content
27-01-2022

Μικροί νικητές | Νέα παιδική σειρά βιβλίων από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Σειρά Μικροί Νικητές, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Μια ωραία αναγνωστική έκπληξη περιμένει τους μικρούς αναγνώστες από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.

Πρόκειται για τη νέα σειρά βιβλίων των δημιουργών Elisenda Roca και Cristina Losantos με τίτλο Μικροί Νικητές, τα οποία διαβάσαμε και σας τα προτείνουμε όχι μόνο για τη μοντέρνα και επιμελημένη έκδοση, αλλά και γιατί προβάλλουν θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν και τα παιδιά και τους γονείς με πρωτότυπο τρόπο.

Ο γενικός τίτλος και μόνο της σειράς, ΜΙΚΡΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ, προετοιμάζει τους αναγνώστες ότι έχουν να δώσουν μέσα στις σελίδες τους μάχες, όχι όμως με όπλα, αλλά με το μυαλό, τη θέληση, το θάρρος.

Οι τίτλοι των βιβλίων:

1. Κλείνω το κινητό!

Έχουμε μια ιστορία για την εξάρτηση από τα κινητά. Τρεις φίλοι γιορτάζουν τα γενέθλιά τους μαζί. Το ένα από αυτά θα πάρει δώρο, εκτός των άλλων, ένα κινητό τηλέφωνο. Ο σκοπός του δώρου είναι «αν του συμβεί κάτι, να μπορεί να καλέσει τους γονείς του». Και πραγματικά, του συμβαίνει κάτι. Αλλάζει η… συμπεριφορά του, που ελέγχεται από τις ελκυστικές εφαρμογές του κινητού. Ο μικρός μας ήρωας πρέπει να παλέψει για να νικήσει την εξάρτηση από το κινητό, για να ξαναβρεί τους φίλους και το χαμόγελό του.

2. Γεια σας! Ευχαριστώ! Αντίο!

Εδώ έχουμε μια ιστορία για την ευγενική συμπεριφορά. Αν η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, τότε σίγουρα η ευγένεια είναι η άλλη μισή. Ο Παύλος και η Ρίτα είναι γειτονόπουλα και πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Έχουν πολλά ευχάριστα κοινά μεταξύ τους, όμως, έχουν και κάτι ακόμα που δεν θα το λέγαμε ευχάριστο: αγένεια. Με λίγα λόγια, δεν συνηθίζουν να χαιρετούν , δεν ζητούν συγγνώμη όταν χρειάζεται, δεν απαντούν, όταν τους ρωτούν κάτι. Δύσκολη κατάσταση. Όμως, έρχεται η στιγμή που η ίδια τους η συμπεριφορά τους φέρνει σε τόσο δύσκολη θέση που αναθεωρούν τη στάση τους απέναντι στους ανθρώπους και τους χώρους που κινούνται.  

3. Δεν είμαστε τα 3 γουρουνάκια

Το βιβλίο είναι μια ιστορία για την καθαριότητα και την υγιεινή. Εδώ δεν έχουμε τα τρία μικρά γουρουνάκια που μαγείρεψαν τον κακό λύκο, αλλά τρία παιδιά που η όψη τους θυμίζει τρία γουρουνάκια μέσα στις λάσπες. Κυριολεκτικά! Τι κι αν οι γονείς εκλιπαρούν για λίγη καθαριότητα, τι κι αν στο σχολείο τους αποφεύγουν οι φίλοι και οι συμμαθητές; Τα τρία παιδιά θεωρούν τη βρομιά αστεία και τις βρόμικες συνήθειες διασκεδαστικές. Γι’ αυτό και τους αποκαλούν «η βρομερή τριάδα». Όμως, δεν θα ήταν προτιμότερο να αποφασίσουν για μια πεντακάθαρη αλλαγή; Θα βγουν άραγε νικητές;

4. Αντίο εφιάλτες!

Ένα πολύ καλό βιβλίο για τους φόβους της νύχτας, γιατί δεν μένει στη θεωρία, αλλά προχωράει στην πράξη. Τι εννοούμε με αυτό: Χάρη σε ένα νυχτερινό παιχνίδι της γιαγιάς, ο Πέτρος, που φοβόταν πολύ και έβλεπε εφιάλτες, ξεπέρασε τον φόβο του και διαπίστωσε πως το σκοτάδι μπορεί να είναι… διασκεδαστικό!

5. Δεν μιλάμε άσχημα!

Οι μεγάλοι μερικές φορές χρησιμοποιούν άσχημες λέξεις. Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα παιδιά τις επαναλαμβάνουν; Όταν ο Δημήτρης αρχίζει να μιλάει «άσχημα», η οικογένειά του παίζει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι...

6. Θα μου το αγοράσεις;

Οι μεγάλοι μερικές φορές χρησιμοποιούν άσχημες λέξεις. Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα παιδιά τις επαναλαμβάνουν; Όταν ο Δημήτρης αρχίζει να μιλάει «άσχημα», η οικογένειά του παίζει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι...

7. Μπαμ! Μπουμ!

Αν ενοχλούμε τους άλλους αντί να είμαστε ευγενικοί, δυσκολευόμαστε να κάνουμε φίλους. Ο Νικόλας είναι χαρούμενος που πηγαίνει σχολείο. Αλλά όταν κάποιοι συμμαθητές του, συμπεριφέρονται άσχημα, γονείς και παιδιά αποφασίζουν να βρουν μια λύση.

8. Αλήθεια ή Ψέματα!

Κάποια ψέματα μπορεί να φαίνονται αθώα, όμως πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα. Αυτό συμβαίνει και στην Αννίτα, που συνηθίζει να λέει πολλά ψέματα. Όταν αποφασίσει να είναι ειλικρινής, κανείς δεν θα την πιστέψει.

Η σειρά προτείνεται για ηλικίες από 6 ετών και βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τον καλύτερό τους εαυτό με τον πιο ανώδυνο και απολαυστικό τρόπο: την ανάγνωση.