Η Αναστασία Δημητρίου προτείνει για τις γιορτές το βιβλίο της "Η Τσιπούρα η Λενιώ και η περιπέτεια στο σχολειό", εκδόσεις Χάρτινη Πόλη - Nakasbookhouse.gr Skip to main content
15-12-2020

Η Αναστασία Δημητρίου προτείνει για τις γιορτές το βιβλίο της "Η Τσιπούρα η Λενιώ και η περιπέτεια στο σχολειό", εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Από μικρή μου άρεσε η θάλασσα και συχνά έγραφα ποιήματα γι αυτήν. Μια μέρα καθώς κοίταζα ένα βιβλίο με εικόνες του βυθού, γεννήθηκε η ηρωίδα μου. Μια θαρραλέα και περιπετειώδης Τσιπούρα με το όνομα Λενιώ. Από τότε, ζει τις φανταστικές περιπέτειες της στον απέραντο βυθό γραμμένες πάντα σε έμμετρο λόγο.

Η Λενιώ ζει στην πανέμορφη Βυθούπολη και κάθε περιπέτειά της είναι ξεχωριστή. Στην τελευταία της αναζήτηση, η οποία παρουσιάζεται στο βιβλίο Η Τσιπούρα η Λενιώ και η περιπέτεια στο σχολειό, η Λενιώ θα πάει στο σχολείο για πρώτη φορά, θα γεμίσει γνώσεις και θα κάνει πολλούς φίλους. Κάθε σελίδα έχει και ένα καινούργιο μάθημα, κάθε πολύχρωμη ζωγραφιά του βυθού έχει κρυμμένα γράμματα και αριθμούς, κάθε μάθημα έχει το δικό του ξεχωριστό τραγούδι. Αυτή η σειρά μουσικών βιβλίων μπορεί με διασκεδαστικό τρόπο να βοηθήσει τα παιδιά να ταξιδέψουν, να φανταστούν, να αγαπήσουν το σχολείο και την μάθηση, να έρθουν σε επαφή με τις καλές τέχνες αλλά και να κατανοήσουν έννοιες όπως η φιλία, ο σεβασμός, η διαφορετικότητα, η ομαδικότητα και η οικολογία.

Νιώθω πανευτυχής όταν οι γονείς μου λένε πόσο έχουν αγαπήσει τα παιδάκια τους τη Λενιώ την Τσιπουρίτσα και υπόσχομαι καινούργιες, συναρπαστικές περιπέτειες στα μυστήρια του βυθού και της θάλασσας!!!

Καλές γιορτές με αγάπη, υγεία και παιχνίδι!

Αναστασία Δημητρίου Νίνου

Facebook: anastasia.dimitriou.98   Instagram: ninouanastasia